Junioři jasně podlehli Slavii, postup se vzdaluje

Juniorům utíká postup do play off. Může za to dnešní prohra se Slavií, která zaslouženě vyhrála. Postupně se totiž ujala tříbrankového vedení. Jakmile se domácí prosadili, tak hosté dokonce vedli i o čtyři branky. Pražané nakonec o čtyři góly vyhráli, protože se ve třetím dějství oba týmy jednou prosadily. Mladí Berani jsou už skoro mimo hru o postup. Museli by totiž porazit právě Slavii a rakouský Salzburg.
44.kolo, so 9.3.2019, PSG aréna
Zlín
Slavia
2:6
(0:1, 1:3, 1:1)

Branky a nahrávky: 32. Hamrlík (Dluhoš, Dobiáš), 51. Lekeš (Fajkus) – 8. Hradil (Brož), 24. Janča (Steinocher, Petrák), 24. Brož (Labuzík), 37. Brož (Štibingr), 48. Brož (Hradil), 60. Vlček. Rozhodčí: Obadal – Poláček, Novotný. Vyloučení: 3:7. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 176. Střely na branku: 33:31. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:5, 2:5, 2:6.

Kořének – Janošek, Hamrlík, Bednařík, Dluhoš, Pavlas, Talafa – Hefka, Bachánek, Pröschl, Weintritt, Hrazdíra, Lekeš, Podešva, Kozubík, Luža, Sedláček, Dobiáš, Fajkus.

Málek – Štibingr, Bureš, Antoš, Mareček, Steinocher, Čapka, Holý – Brož, Kižlin, Všetečka, Havrda, Křenek, Hradil, Vlček, Turek, Labuzík, Janča, Petrák.

Utkání bylo na začátek celkem vyrovnané, ale hosté postupně získávali převahu, až to vyústilo k první brance. Jaroslav Brož poslal před branku přesnou přihrávku, po které Damien Hradil dostal puk do domácí sítě. Zlín poté hrál velmi dlouhou přesilovku pět na tři, ale využít jí nedokázal a proto se do šaten odcházelo za vedení Slavie.

Ve druhé třetině se rozhodlo o vítězi. Pražanům se dost výrazně povedl vstup do druhé části, protože se během 24. minuty prosadili dvakrát. Nejprve se po nahození Michala Steinochera prosadil Jakub Janča, který tečoval puk do protipohybu Michala Kořénka. Poté přišla třetí branka, kterou vstřelil Jaroslav Brož. Ten se po přihrávce Tomáše Labuzíka dostal do zakončení, které skončila v levém horním růžku domácí branky.

Zlín se poté ještě nevzdával a poprvé v utkání se prosadil. Jan Dluhoš nabil Matyášovi Hamrlíkovi, který od modré propálil vše, co mu stále v cestě. Slavia si však o pět minut později vrátila tříbrankový náskok. Jaroslav Brož se v mezikruží s pukem otočil a následně zakončil přesně nad Kořénkovo rameno. Hosté tedy vedli 4:1 a dá se říci, že bylo rozhodnuto.

Slavii to ale nestačilo a raději si pojistila výhru pátým gólem. Jaroslav Brož dostal přesnou přihrávku od Hradila. Poté se dostal do mezikruží, odkud zkompletoval hattrick střelou pod horní tyč. Ševci to stále nevzdávali a ještě jednou snížili. Po rychlém přechodu středního pásma nahrával Sebastian Fajkus před branku. Kotouč poslal přesně na hůl Davida Lekeše, který tečoval puk do pražské branky. Berani poté stále v útočném snažení nepolevovali, ale osmnáct sekund před koncem zpečetil vítězství Slavie Šimon Vlček.

Zlín se touto prohrou dostal do velmi těžké pozice. Nyní se nachází na posledním místě skupiny G a na druhý postupující Třinec ztrácí pět bodů. Pokud chce myslet na postup, musí v Praze porazit Slavii a pak doma Salzburg. Mezitím ještě musí doufat, že Třinec nezíská více než jeden bod.